Primátor rokoval s poľským veľvyslancom

12.04.2013 Banská Bystrica

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola prijal 10.4. popoludní v priestoroch historickej Radnice mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Poľskej republiky na Slovensku, Tomasza Chłońa. Nosnou témou partnerského stretnutia bolo stále sa rozširujúce spektrum aktivít partnerských miest Banská Bystrica a Radom, predovšetkým v oblasti kultúrnej súčinnosti.
Nový obzor vzájomnej spolupráce vidia obaja partneri v tradícii prezentácie leteckých dní, ktoré sa organizujú v oboch samosprávach. „Som presvedčený, že návšteva leteckých dní spojená s prehliadkou nášho mesta má veľký potenciál zvýšiť vnímanie Banskej Bystrice ako atraktívnej turistickej destinácie aj pre nadšencov lietania. V tejto oblasti budem s mojím partnerom intenzívne komunikovať, keďže vidím snahu dosiahnuť reálne výsledky“, konštatoval krátko po stretnutí primátor Peter Gogola.
Veľvyslanec niekoľkokrát ocenil význam Banskej Bystrice ako centra polonistiky, predovšetkým vďaka Centru poľského jazyka a kultúry, sídliacemu na pôde Univerzity Mateja Bela. Na záver návštevy zdôraznil svoje želanie naďalej rozvíjať spoluprácu oboch regiónov, či už na príkladoch dobrej praxe, ako aj spomínanou podporou v oblasti cestovného ruchu.
 
Barbora Winterová
tlačová tajomníčka mesta Banská Bystrica
 
 

Vyberte región